Over ons

 

Wat 20 jaar geleden ooit begon in een oud huisje wat diende als opslag en productieruimte. Is nu uitgegroeid tot een volwaardige onderneming wat nog steeds groeiende is.

 

Het is 1996 als Kees en Anja Lek de stap zetten om een textiel groothandel te starten. Het leegstaande huisje van Anja’s oma in Nieuwveen diende als opslag en productieruimte. Er werd een start gemaakt met het bedenken en produceren van de kledingsetjes zoals deze nog steeds in onze huidige collectie te vinden is. Al snel groeide de zaak uit zijn jasje en werd het naastgelegen schuurtje er bij betrokken.

 

In 1997 bleek dat ook deze ruimte onvoldoende was en vertrok Lek Textiel naar een grote schuur langs het Aarkanaal in Ter Aar. Een enorme luxe qua ruimte destijds. Wat betreft de voorzieningen was het echter wel behelpen, er was geen kachel aanwezig en in de winter was het dan ook vrij onaangenaam. Al snel diende een oude schaftkeet als kantine/productieruimte en kantoor. De collectie had zich inmiddels flink uitgebreid. Niet alleen de kledingsetjes en kleding voor eenmalig gebruik behoorden tot het assortiment, vanaf nu leverde Lek Textiel ook promotionele kleding. Door de uitbreiding werd het noodzakelijk om een tweede en later zelfs een derde opslag erbij te nemen.

 

In 2000 resulteerde dit dan ook in een verhuizing naar het pand op het industrieterrein in Ter Aar. Ruim, van alle gemakken voorzien en alles onder één dak. Een enorme verbetering ten opzichte van de schuur langs het kanaal.

2011 is wederom een jaar vol veranderingen. Door de toenemende vraag op het bedrukken van textiel is het ontstaan van Lek Printing / Lek Workwear een feit. Waar in de begin jaren vooral werd geconcentreerd op alleen het bedrukken van textiel is dit de laatste jaren uitgebreid naar het leveren van bedrijfs-, promotionele- en sportkleding en beschikt Lek Printing over een ruime showroom.

 

In 2016 wordt er wederom een belangrijk hoofdstuk aan Lek Textiel toegevoegd, vanaf september wordt het nieuwe pand betreden in Ter Aar en gaan Lek Textiel, Lek Printing en Lek Workwear definitief onder één dak.

Kortom, er is veel gebeurd en veranderd in 20 jaar tijd. Maar wat zeker niet is veranderd en gaat veranderen is onze kwaliteit en service.